Obrovská sportovní akce se vrací. Ve druhé půlce června se uskuteční tradiční florbalový turnaj Brno Open Game, který každoročně přiláká stovky týmů a tisíce hráčů i hráček všeho věku. Velkolepá událost se navíc chce dostat opět o krůček dál než předtím. Zpravodajský portál BRŇAN o velkém sportovním klání informoval jeho mluvčí Kryštof Severa.

Turnaj jede od roku 2008

Ve florbalovém prostředí znamená Brno Open Game skutečný pojem. Turnaj se v jihomoravské metropoli koná každoročně již od roku 2008. Letos tedy půjde již o jeho sedmnáctý ročník mezi dospělými a patnáctý, co se týká dětí a mládeže.

Vrchol sezóny letních turnajů

Brněnský florbalový svátek láká především svým termínem od druhé půlky června až do přelomu července, čímž se stává jedním z vrcholů sezóny letních turnajů. Open Game přináší perfektní kombinaci florbalové kvality s letní pohodou ve druhém největším českém městě, což rozhodně stojí za to zažít.

Loni se odehrál rekordní ročník

„Už loni se nám podařilo připravit pro účastníky a příznivce turnaje pořádnou show zejména na sociálních sítích. Letos se chceme znovu posunout ještě o kousek dále,” upřesnil mluvčí turnaje Kryštof Severa z brněnského klubu FBŠ Hattrick Brno. Právě ročník turnaje 2022 lze podle něj označit za rekordní co do počtu účastníků i hal. „Před rokem jsme byli největší v republice a dost možná i na světě, tak proč toho nevyužít? Brno Open Game je tradiční sportovní akce a chceme, aby si ji všichni co nejvíce užili. Věříme, že se nám podaří vytvořit co nejlepší turnaj včetně parádního doprovodného programu,” dodal za pořadatele Severa.

Na Open Game se blýskla známá jména

Přihlášky jsou otevřené od úplně nejmladší kategorie minipřípravek až po juniory či juniorky, kde každý zápas přináší velký posun a zkušenosti. Není náhodou, že řadu skvělých utkání z Open Game mají na kontě třeba i taková jména jako Filip Forman, Matěj Havlas či brněnský odchovanec Adam Hemerka, kteří byli u senzačního stříbra české reprezentace na loňském mistrovství světa mužů. Ve výčtu nechybí třeba ani Filip Langer, jenž v současnosti hraje nejprestižnější ligu světa za švédský Kalmarsund.

Turnaj otevřený pro všechny vyznavače florbalu

Kromě turnaje mladých se dostane také na dospělé příznivce florbalu. Soutěže se odehrají v kategoriích Muži PRO, ELITE či HOBBY, bude však připravena také kategorie pro hráče do jednadvaceti let či pro veterány 35+. Na Brno Open Game si tak najde svoji výkonnostní úroveň opravdu každý, což slibuje atraktivní a vyrovnané duely až do úplného finále. Ne nadarmo se také říká, že brněnská akce je neoficiálním mistrovstvím ČR hobby florbalistů. Tato kategorie je každoročně velmi nabitá, mnoho družstev se pravidelně vrací, a kromě sportovního vyžití nechybí ani hromada zábavy.

Přihlášky na Brno Open Game 2023 stále běží

„Možnost zapojit se mezi letošní účastníky najdete přímo na oficiálním webu turnaje na www.opengame.cz/registrace-tymy/. Mládežnická část se koná v termínu 22. až 25. června. Na kategorie dospělých následně přijde řada o týden později od 29. června do 2. července,“ dodal mluvčí.