Strhující bitva, jejíž rozuzlení přišlo až na samém konci. Hokejisté Komety podlehli doma Vítkovicím 3:5 a jsou osmí. Hosté se na ně dotáhli a jsou jen o bod za nimi. V úvodní třetině fanoušci padl jeden gól, naopak ve druhé to tam padalo. Brňané se dvakrát ujali vedení, Ostravané ale vždy odpověděli. Dvojí vyrovnání označil za klíčové i junior Brna Kevin Horváth, který měl premiéru v extralize ve třetím útoku místo Fleka. Kometa totiž v poslední periodě dvakrát inkasovala a body si tak odvezli hosté.

Skóre otevřel Kotala, z přesilovky vyrovnal Cingel

Střeleckou listinu paradoxně otevřela nenápadná akce. Po nahození od modré čáry poslal Vítkovice do vedení pohotovou dorážkou Kotala – 0:1. Ve druhé třetině hráli domácí přesilovku. Nejprve se hráčům v bílých dresech moc nedařilo, Ščotka ale nabil Cingelovi na střelu z první a ten dělovkou do šibenice srovnal stav na kostce – 1:1.

Ve druhém dějství se s góly roztrhl pytel

Na další gól se čekalo do 35. minuty. Vincour zachytil puk na modré čáře a předložil ho Zaťovičovi a ten mazácky skóroval – 2:1. Ve vedení se Kometa bohužel dlouho neudržela. Bukarts se na modré opřel do střely a ostrou ranou propálil obranu i Furcha a srovnal na 2:2. Gólová smršť druhé třetiny vygradovala v její poslední minutě. Nejprve poslal Brno do vedení Moses, ale 15 sekund před sirénou se prosadil Lakatoš – 3:3.

Holaň: Vyrovnání bylo základem pro body

„Druhá třetina byla za nás velice hektická, vyloučení, trošku rozkouskovaná hra, Kometa nás několikrát těžce zatlačila pásmu, dala branky. V poslední minutě ten gól na 3:2, trochu jsme se báli, aby to nebyl pomyslný hřebík do rakve, ale zvedli jsme se a vyrovnali. To byl takový základ k tomu, že jsme mohli pomýšlet na body,“ uvedl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Horváth měl premiéru v extralize místo Fleka

U Zaťovičovy branky na 2:1 byl i junior Horváth. Do utkání 11. kola totiž nemohl zasáhnout Flek, a šanci tak dostal ve třetí útočné formaci po boku kapitána Zaťoviče a Holíka slovenský mladík. „Po jedenácté hodině jsem se dozvěděl, že budu hrát. Trenér mi volal, že můžu naskočit. Byl jsem za to strašně rád. Jde o úplně jiný hokej než ten juniorský. Nějaké zápasy jsem odehrál i v Chance lize, ale nedá se to srovnávat. Jsem za tuto příležitost opravdu vděčný,“ řekl Kevin Horváth.

Soupeř se zdvihl ve 2. třetině, řekl junior

Podle nové tváře v barvách komeťáckého seniorského celku se utkání zlomilo právě v druhé periodě. „Abych řekl pravdu, ne všechny situace si takhle bezprostředně po skončení zápasu dokážu vybavit. Okolo samotné hry je několik vnějších faktorů – hodně fanoušků, bouřlivá atmosféra. Každopádně Vítkovice dvakrát rychle dotáhly náš náskok, což považuju za klíčové momenty. Díky tomu se bohužel soupeř zdvihl,“ zhodnotil nejdůležitější momenty utkání.

Vítězný gól dal Krieger

Šest minut před koncem hosté ztrestali vyloučení Kučeříka. Percy nahodil puk od modré a díky teči Petera Kriegera doletěl až za Furchova záda – 3:4. Minutu před koncem pak pečetil výhru hostů do prázdné branky Lakatoš. „Ve třetí třetině jsme se dopustili zbytečných vyloučení. Uhráli jsme oslabení tří proti pěti, ale nakonec Vítkovice jednu z přesilovek využily. To už bylo o jednom gólu a my jim můžeme jen pogratulovat k vítězství,“ dodal trenér Komety Jiří Otoupalík.