Hokejisté brněnské Komety si naposledy zahrají v tomto kalendářním roce na domácím ledě. Modrobílí budou usilovat o potřebné tři body proti soupeři z východních Čech. Bude se jednat znovu o souboj tabulkových sousedů, protože osmý Hradec Králové a desátou Kometu od sebe dělí pouze rozdílné skóre. Jejich souboj odstartuje na ledě Winning Group Areny dnes v 18 hodin.

Mountfield prožil divoký obrat na přelomu listopadu a prosince, kdy nejprve posbíral pět proher v řadě, aby se následně zvedl a zvítězil čtyřikrát v řadě.

Vítěznou šňůru přeťal Motor

Slibně se rodící vítěznou šňůru však přeťal soupeř z Českých Budějovic. Motor totiž v třaskavém vánočním duelu vybojoval v Hradci Králové všechny body. Mountfield přitom obhajuje loňské prvenství v základní části. Momentálně mu však se 40 body patří až osmá příčka, když stejný bodový zisk mají i soupeři z Mladé Boleslavi a Brna.

Hradec hraje ofenzivně

Hradec platí za tým, který je mimořádně aktivní směrem dopředu. Ze všech extraligových celků vyslali hráči Mountfieldu nejvíc střel na branku, průměrně na zápas zaměstnají soupeřovy brankáře téměř 35 střelami. Kdyby měli Východočeši lepší i úspěšnost střelby, určitě by mohli atakovat vyšší příčky extraligové tabulky.

Střílejí útočníci i obránci

Produktivitu Lvů vede Jakub Lev s bilancí 9+14, v Hradci se pak dobře zabydlela slovenská posila Oliver Okuliar, který je s 11 vstřelenými brankami nejlepším střelcem týmu. Brankové situace umí vytvářet také Christophe Lalancette (7+10) nebo Aleš Jergl (8+7).

Z obránců přispívá kanadskými body Jeremie Blain (1+11), mimořádně střelecky aktivní je Filip Pavlík s bilancí 6+4. Brankoviště Hradce Králové si mezi sebou dělí dva muži: Fin Kiviaho naskočil do 18 duelů s úspěšností zákroků 91,77 procent a průměrně inkasoval 1.91 branky na zápas. Jeho kolega Jan Růžička má čísla za 12 zápasů horší: úspěšnost zákroků 87,90 procent a průměr inkasovaných branek 3,8.

Brňané už Mountfield letos doma porazili

S Hradcem Králové se Kometa už letos na domácím ledě jednou dokázala vypořádat, když jej porazila 4:0. V odvetě se ale radoval opět domácí tým a Mountfield porážku Brňanům oplatil.

Speciální duel pro Martince

Pro trenéra Patrika Martince bude navíc duel s východočeským týmem speciální, protože bude usilovat o první tříbodové vítězství proti soupeři, ve kterém trénuje jeho starší bratr Tomáš. Modrobílí potřebují pod novým koučem zabrat a získat znovu sebevědomí, které dostalo povážlivé trhliny po výprasku 7:2 v předchozím kole na ledě třineckých Ocelářů.