Trenér brněnské Zbrojovky Luděk Klusáček si ho nechal v duelu s Varnsdorfem jako žolíka a poslal ho do hry až v 56. minutě. Zkušený Roman Potočný nahradil Hladíka a o jedenáct minut později rozhodl o vydřené výhře 1:0 nad posledním týmem tabulky. Brňané si připsali další tři body a v tabulce se posunuli na pátou pozici. Na ní ztrácejí jen bod na vedoucí trojici Dukla, Vyškov a Táborsko. Doufám, že budeme brzy první, říká Potočný.

Jsme rádi, že jsme to zvládli, řekl střelec

Dvaatřicetiletý záložník nastoupil do utkání jako žolík z lavičky. A splnil přesně to, co po něm kouč chtěl. „Vždycky chci hrát v základu. Kdo by nechtěl podle mě hrát v základu, nemůže hrát fotbal,“ uvedl střelec. „Ale jsme hlavně rádi, že jsme to zvládli. Varnsdorf nehraje žádnou plácanou, jen jim teď nepřichází výsledky. Ale první půli byli na balonu víc. Až druhý poločas se naše hra zlepšila. Většina týmů ztratila, za ty body jsme rádi,“ narážel Potočný na to, že dosud neporažený vedoucí Vyškov prohrál v Chrudimi a pražská Dukla ztratila doma dva body za bezbrankovou remízu s Líšní.

Pomohl mu gól z poháru

Potočný svým důležitým gólem na pohárovou trefu ze středečního pohárového duelu ve Vsetíně. „Jsem rád za branku, potřeboval jsem ji. Už ve středu mi pomohla, dnes se to odrazilo na hřišti. Teď jsme bod od čela. Každý bod je tak důležitý, soutěž je vyrovnaná. Doufám, že se to začne trhat a že už budeme brzy na prvním fleku,“ doufá zkušený hráč, který se letos ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE trefil podruhé. Zbrojovka může být ráda, že má kromě kapitána Řezníčka, který opět hrál na hrotu, dalšího rozdílového hráče. V první půli se totiž červení složitě dostávali do tempa a jejich hru oživilo až několikeré střídání v 2. půli.

Jedeme na vítězné vlně, říká Klusáček

Brňané vyhráli už čtyři duely v řadě. Stoupají tabulkou vzhůru a původní osmibodovou ztrátu na čelo tabulky stáhli na jediný bod. Těší to i trenéra Klusáčka. Ten si je však vědom, že výkony jeho svěřenců stále nejsou optimální. „V závěru jsme se zase strachovali o vítězství. Naštěstí jsme to zvládli a jedeme dál na vítězné vlně. Nemohli jsme mít jiný cíl, než zápas zvládnout. Situace na čele tabulky se tím srovnala. Je toho před námi spousta, ale pomalinku se nám daří mazat ztrátu z úvodu soutěže. Teď nás čeká reprezentační pauza, musíme se uzdravit, potrénovat a připravit se na Jihlavu,“ zmínil Klusáček duel, který Brňané absolvují v pátek 15. září před televizními kamerami na Vysočině.

Potřebují krajního beka

Lodivod Zbrojovky se také vyjádřil k posílení kádru. „Bavíme se o tom od začátku sezóny, potřebujeme posílit. Především post krajního obránce. Kádr není úplně široký, abychom naplnili ambice, ještě by to příchod chtělo,“ souhlasil Klusáček. Přestupní termín přitom končí tento týden.