Fotbalisté Zbrojovky otočili v televizní předehrávce 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY duel s béčkem Sparty na Letné a do Brna si z Prahy vezou tři body za výhru 2:1. Pražany poslal po necelé půlhodině hry do vedení útočník Tomáš Schánělec, jenž v této sezóně vstřelil už šestou branku. Brňané zápas zvrátili ve svůj prospěch v jeho závěru. V 82. minutě šestým gólem v sezoně srovnal kanonýr Jakub Řezníček a krátce nato dokonal obrat Jakub Šural.

Ševčík hrál proti bývalým spoluhráčům

Zbrojovka přivezla do metropole zkušenou sestavu. Vévodilo jí útočné duo Řezníček – Potočný, kteří mají kontě celkem 569 ligových startů. Ve středové formaci se pak objevila čerstvá posila Brna Kamso Mara. Ve sparťanské sestavě naopak nechyběl Michal Ševčík, který do Sparty přestoupil právě z Brna.

Skóre otevřel kanonýr Schánělec

Do zápasu vstoupili před zraky 1087 diváků lépe mladí sparťané a už v 6. minutě měl obrovskou příležitost Hranoš, ovšem po skvělém pasu Vydry minul branku. Krátce po pauze na občerstvení však už sparťané ve 25. minutě skórovali. Kapitán Kaštánek vystihl brněnskou rozehrávku, potáhl míč k rohu pokutového území a posadil jej na hlavu Schánělce – 1:0. Brňané si v prvním dějství nevypracovali prakticky žádnou vyloženou příležitost a před přestávkou mohli ještě jednou inkasovat, Schánělce ale tentokrát Berkovec dokázal vychytat.

Příchod Alliho oživil hru Brňanů

Po změně stran Potočného nahradil Alli. „Jeho příchod hru hodně oživil,“ poznamenal do televizní kamery trenér hostů Luděk Klusáček. Řezníček po rohu v nadějné pozici hlavičkoval mimo branku, pak brněnský kapitán po hezké souhře Texla se Štěrbou nedosáhl na finální přihrávku druhého jmenovaného. Sparťanské béčko mělo svoji první tutovku ve druhém poločase až po jeho půlhodině, když Horákova kolmice doputovala na rozběhnutého Schánělce, jenž ale zblízka nepřekonal Berkovce.

Zbrojovka udeřila v závěru duelu

Zbrojovka nakonec udeřila výbornou produktivitou v závěru zápasu. Nejdříve se v 82. minutě uvolnil na levé straně Kamso Mara a jeho centr Řezníček hlavou propasíroval za brankáře Surovčíka. Brněnský snajpr tak dal šestý gól v této sezóně a v čele tabulky střelců se dotáhl právě na Schánělce.  O šest minut později pak hosté po rohu obrat dokonali. Centr střídajícího Gaszczyka po nakrátko rozehraném rohu našel před brankou osamoceného Šurala, jenž rozhodl o brněnské výhře 2:1. „Snažím se si tam míč vždycky hledat při standardkách. Byl to fantastický centr! Snažil jsem se to jen usměrnit za tyč, krásně to tam spadlo. Jsem rád, ale hlavně jsem rád za tři body,“ usmíval se Jakub Šural.

Sparta nás v první půli přehrávala, řekl Klusáček

Podle brněnského kouče Klusáčka to byl zápas dvou poločasů. „V tom prvním nás Sparta přehrávala, byli jsme hrozně pasivní, nedokázali jsme vykrývat prostory. Sparta byla mnohem lepší, o poločase se obraz hry změnil. Oživil nám to Alli a pomohlo i další střídání. Díky bojovnosti se nám to utkání podařilo zvrátit,“ uvedl trenér Zbrojovky. Jeho svěřenci tak vyhráli podruhé v řadě, béčko Sparty naopak po třech kolech vyšlo bodově naprázdno.