Mottem nadcházejícího ročníku je „Superfood za super ceny!“.  Superpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život. Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí. V rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 byli tímto fenoménem inspirováni šéfkuchaři zúčastněných restaurací, kteří své degustační menu sestavovali právě ze superpotravin. Spolec ̌nost De‘Longhi navíc v rámci tématu do každé restaurace dodá hostům festivalu kávová semínka, díky kterým si doma mu ̊žete vype ̌stovat vlastní malé superfood i vy!  „Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích,“ říká Pavel Maurer, zakladatel festivalu.  

V Brně budeme moci ochutnat festivalové menu například v restauracích Holliday Inn Prominent, U starýho Billa, Valoria, La Bouché, Konfit nebo Ristorante Piazza.