Mluvčí policie Pavel Šváb řekl, že zadržené už policie propustila dřív.

Brnem ve středu pochodovaly desítky pravicových radikálů, blokovaly je stovky odpůrců. Průvod radikálů pak rozpustil tajemník městské části Brno-střed Petr Štika, který uvedl, že radikálům navrhl jinou trasu, oni ale podle něj jeho návrhy neakceptovali. Na akci dohlížely stovky policistů.

Odpůrci pochodu Národní a sociální fronty se sešli už v 17:00 na Dominikánském náměstí, radikálové pak v 19:00 na Zelném trhu, odkud vyšli k pochodu. Odpůrci svoji akci oficiálně ukončili už před 20:00, jejich většina ale i tak odešla blokovat pochod Národní a sociální fronty.

Odpůrci radikálů ještě po skončení shromáždění oslavovali a pochodovali centrem a poté se také rozešli. Asi stovka z nich se však následně vydala na policii v Příční ulici, kde jsou cely pro zadržené. "Vyzvali jsme je, aby odešli. Zadržené už jsme totiž propustili. Oni výzvu uposlechli a vše skončilo bez jakéhokoliv omezení na svobodě," uvedl Šváb.

Dodal, že i po ukončení obou akcí policie řešila různé maličkosti v centru. "Je to tak ale po každé takové akci," poznamenal Šváb.