Kanadský hokejový obránce Rhett Holland z brněnské Komety přijde kvůli zákroku na vítkovického útočníka Petra Fridricha v nedělním utkání o dva extraligové zápasy a deset procent ze základního platu. O dodatečném potrestání rozhodl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Tvrdě narazil soupeře na mantinel

Devětadvacetiletý Holland se provinil v končící 45. minutě zápasu 38. kola, v němž Brno podlehlo Ostravanům 2:5. Mladého hostujícího útočníka tvrdě zasáhl u hrazení, v utkání ho sudí nepotrestali.

Byl to úmyslný faul, řekl šéf disciplinárky

„Bočně vedeným zákrokem atakoval protihráče Petra Fridricha, který bezprostředně před střetem odehrál puk. Od počátku najetí na zákrok Rhett Holland zřetelně postupoval se záměrem a úmyslem zasáhnout s plnou intenzitou protihráče tělem a nesoustředil svoji pozornost na možnost pokusit se získat puk,“ vysvětlil Ujčík v tiskové zprávě.

Topící se Kometa má další problém

Holland, jenž dosud odehrál v sezoně 33 utkání a připsal si gól a tři asistence, tak přijde o startu v pátek na ledě Sparty a v neděli v Karlových Varech. Brno je v tabulce desáté. A má tak kvůli absenci řízného beka další problém. V poslední době se totiž Kometě vůbec nedaří a pokud prohraje obě zmíněná utkání, tak se zřejmě potopí do skupiny o záchranu v extralize.