Po šestigólové náloži od třetího Třince na Winter Games v Bratislavě si chtěli hokejisté Komety spravit reputaci doma s Vítkovicemi. V nedělním 38. kole extraligy však ani na druhý tým tabulky nestačili a před pěti tisíci fanoušky prohráli 2:5. O rázu utkání rozhodla už na góly bohatá první třetina, po které Ostravané vedli 2:4.

Čtyři góly během sedmi minut

O první gól se postaral hostující Dej, který už ve 2. minutě propálil Furcha – 0:1. Brňané odpověděli již za necelou minutu. Pospíšil přikopl puk do jízdy Holíkovi a ten se vzápětí trefil do protipohybu gólmana Stezky. Na opačné straně se síť opět rozvlnila v čase 5:32, když Bukarts napálil puk pod horní tyč – 1:2. V 7. minutě však Horký vyrovnal na 2:2!

Hosté Kometě gólově utekli

I do třetice se však vedení ujali hokejisté Vítkovic. Ti využili přesilovku, když Kalus skóroval do prázdné branky na 2:3. I čtvrtý gól Ridery padl v přesilové hře, když si Krieger sjel blíže k bráně a prostřelil Furcha – 2:4.

Ve druhé periodě branka nepadla

Druhá třetina nabídla přesný opak té první. Šancí na obou stranách výrazně ubylo, což platilo i o vstřelených brankách. Žádná totiž nepadla. V polovině zápasu přitom chybělo Flekovi ke gólu jen pár centimetrů. A když se neprosadil ani čerstvý medailista z Halifaxu Šalé, šlo se do kabin za stejného stavu jako po první třetině.

Hosté ještě zvýšili náskok

Hned v úvodu třetí třetiny zlikvidoval tutovku hostujícího Bukartse gólman Furch, který díky tomu zastavil následnou střelu. Ve 46. minutě na opačně straně těsně minul branku Holland. A hosté po této šanci Kometu ztrestali dalším zásahem. Stehlíkovo nahození vyrazil Furch na čepel Kotaly, který z ostrého úhlu upravil na konečných 2:5.

Martinec: Zahráli jsme špatně dvě oslabení

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, dát gól a dostat se do vedení, protože víme, že Vítkovice hrají velmi dobře defenzivě a umějí ucpat střední pásmo. To se nám nepovedlo, byli jsme pořád krok pozadu a bohužel jsme zahráli špatně oslabení, kde jsme dostali dva góly, čímž se zápas rozhodl. Ve druhé třetině jsme se nadechli a prvních deset minut jsme dostali soupeře pod tlak, bohužel jsme nevstřelili kontaktní gól a ve třetí třetině už jsme i přes veškerou snahu neměli síly na zdramatizování zápasu,“ uvedl trenér Brna Patrik Martinec.

Jsme rádi za výhru, řekl trenér hostů

„Z naší strany to bylo hlavně takticky dobře zvládnuté utkání. Nechtěli jsme soupeře pustit do přesilovek, což se nám dařilo. Sami jsme si dvěma góly v přesilovkách pomohli. Druhá a třetí třetina byla zase velmi dobře takticky zvládnutá od všech hráčů včetně gólmana. Jsme rádi za tři body,“ zářil radostí vítkovický kouč Radek Philipp.