V pátek čeká hokejisty brněnské Komety další bitva o důležité body, jimiž by si mohli vylepšit postavení v extraligové tabulce a tím pádem začít předkolo play-off doma. Modrobílí jedou do Ostravy, kde se od 18 hodin utkají s Vítkovicemi. Ty mají jako druhý tým za vedoucími Pardubicemi čtvrtfinále jisté a Brňané jim mají co oplácet – v lednu Severomoravanům doma podlehli 2:5. Chceme se naladit před předkolem play off, které bychom rádi začali doma, říká útočník modrobílých Tomáš Vincour.

Proti Olomouci byl u všeho důležitého

Zkušený brněnský rodák byl v nedělním utkání proti Olomouci (3:0) u všeho podstatného. V oslabení udělal kus černé práce, vybojoval puk a přihrál jej na šťastný gól Jakuba Fleka. V prostřední třetině navíc někdejší hráč NHL či KHL přidal třetí branku, která byla už jen pojistkou vítězství 3:0. Brňané tak Hanáky porazili i počtvrté v sezóně.

Když se trefím a pomůže to týmu, jsem rád, říká Vincour

Vincour ale moc dobře ví, že jeho role v týmu je spíše defenzivní, pravidelně dostává prostor na oslabení. „Od gólů máme jiné hráče, já jsem na ledě od jiných věcí. Na druhou stranu, když už se trefím a pomůže to týmu, jsem za to rád. Neměli jsme úplně dobrý vstup do utkání, první třetina nebyla úplně ideální, hodně nám pomohl gól v oslabení. Myslím, že jsme se uklidnili a od té doby už vývoj zápasu kontrolovali,“ svěřil se v rozhovoru na klubovém webu odchovanec Komety.

Chceme podávat co nejlepší výkony, burcuje forvard

Lepší víkend nemohli Brňané zažít. Vyhráli v Pardubicích a doma porazili Olomouc. „Je příjemné, že před play-off nabíráme formu, soustředíme se na konkrétní zápasy a soupeře, chceme podávat co nejlepší výkony. Tabulka je našlapaná, jsou tam jen malé rozestupy, ale je jasné, že chceme začínat doma,“ netají odhodlání modrobílých Vincour. Celému týmu podle něj po zápase s Hanáky přišly vhod dva dny na regeneraci a ode dneška se už Brňané chystají na páteční večerní zápas v Ostravě.

Udrží Kometa stabilní formu?

Vincour přitom stejně jako spoluhráči a trenéři moc dobře ví, že výsledky modrobílých nejsou v závěru základní části úplně ideální. „Uhráli jsme dva zápasy, pak se prohrálo. Chtělo by to udržet si stabilní formu a co nejlépe se připravit na vrchol sezony. Nechtěl bych porovnávat týmy z titulových sezon, většinou jsme začínali play-off venku, ale to bylo rovnou ze čtvrtfinále. Teď bychom rádi odstartovali doma, v předkole je to výhoda. Máme výborný tým, každý v něm má svou roli, a já jsem rád, že mohu přispět svým dílem. A je jedno jestli mě trenéři dávají na oslabení nebo kamkoliv jinam,“ dodal forvard.