Mnozí fanoušci ledního hokeje už stříhají metr. V pátek totiž hlavně příznivci brněnské Komety vyrazí do Bratislavy na extraligový zápas pod širým nebem s Třincem, který v 18.30 hodin na fotbalovém stadionu na Tehelném poli odstartuje Kaufland Winter Games 2023.

Z Brna pojede Kometa Expres

Jak už zpravodajský portál BRŇAN informoval, brněnský klub vypravuje do slovenské metropole proslulý Kometa Expres. Lístky do modrobílého vlaku spolu se vstupenkami mohla řada fanoušků vyhrát na vybraných domácích zápasech Brňanů, naposledy při debaklu 1:4 s Pardubicemi. Kometa je nyní v tabulce extraligy až desátá, třineckým Ocelářům patří třetí příčka.

Teplo lední ploše neuškodí

I když se teploty nyní pohybují nad nulou, pořadatelé se i na tuto variantu počasí dobře připravili. Chladící technologie z Německa totiž udrží kvalitní led i při venkovní teplotě 15 stupňů Celsia. „Divákům připomínáme, že skoro všechna sedadla na tribunách Národního fotbalového stadionu jsou pod střechou,“ upřesnili pořadatelé.

Zazpívají hvězdy SuperStar

Diváky by mělo před utkáním brněnského týmu s obhájci titulu přibližně v 17 hodin patřičně naladit speciální vystoupení Lukáše Adamce, vítěze Československé SuperStar a slovenské verze soutěže Tvoje tvář má známý hlas. A během zápasu zazpívá další úspěšná superstaristka Dominika Mirgová.

V sobotu se před zápasem HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen ve stejnou dobu na pódium postaví se svou show raper Kali, v přestávce mezi třetinami vystoupí Martina Schindlerová.

A v neděli před duelem Slovanu Bratislava s Košicemi čeká diváky speciální vystoupení bratislavské skupiny HEX, která mimo jiné poprvé živě zazpívá i novou slovanistickou klubovou hymnu TU HRAJE SLOVAN.

Na svátek hokeje pod hvězdami dorazí i Václav Nedomanský

Hokejová pohádka pod hvězdami bude mít i výjimečného ambasadora, pravou legendu bratislavského Slovanu a jednoho z nejlepších střelců, kteří kdy v Československu vyrostli: ikonického Václava Nedomanského. Ten odstartoval svou velkolepou hokejovou kariéru v roce 1960 v rodném Hodoníně.

O dva roky později přestoupil do bratislavského Slovanu. Belasý dres oblékal 12 sezón, ve kterých nastoupil do 419 zápasů a vstřelil famózních 369 gólů. V roce 1974 emigroval do USA, kde svým uměním bavil diváky šest sezón v nejlepší lize světa NHL v barvách Detroitu Red Wings, St. Louis Blues a New York Rangers.

A právě ze zámoří osmasedmdesátiletý „Venco banán“ na odložené oslavy století hokejového Slovanu dorazí. „Jsem šťastný a hrdý, že na základě našich dobrých vztahů přijal Venco mé pozvání do Bratislavy. Velmi se těší na setkání s přáteli po letech a ze zámoří přichází i kvůli jedinečné atmosféře zápasů pod širým nebem, které na Slovensku zatím nemají vybudovanou tradici,“ uvedl hlavní organizátor Kaufland Winter Games Marián Bezák s tím, že Nedomanský hodí i čestné buly před nedělním zápasem Slovanu s Košicemi.