Správně poskládat mužstvo tak, aby se mohlo porvat o mistrovský titul. To je podle trenéra obránců brněnské Komety Jaroslava Modrého úkol týmu koučů, vedeného Patrikem Martincem. Kompletní tým se od 24. července přesune na led a fanoušci se dočkají i několika přípravných zápasů.

Zlepšení mládeže? Tvrdá konkurence!

Jaroslav Modrý byl v Americe, kde sledoval nejen výkony svých dvou synů, ale také mládežnický hokej. Když přijde v rozhovoru pro klubový web řeč na to, co je potřeba u naší mládeže zlepšit, aby dělala takové posuny jako u zámořských chlapců, říká asistent trenéra, že hodně dělá konkurence a každodenní boj o místo a čas na ledě. „Nicméně, i náš produkt je kvalitní, podívejte se na našeho odchovance Edu Šalého, který muže jít příkladem. Byl draftovaný v prvním kole a věřím, že se posune dál a bude kvalitně reprezentovat nejen brněnský, ale i český hokej,“ uvedl Modrý.

Je krásné, když kabina žije, říká Modrý

Ten se už těší na návrat do Brna a na zápasový šrumec. „Je krásné, když kabina žije a buduje se tým. Pokud si všechno sedne, je to strašně fajn. Kluci se určitě už také těší na nový ročník. Léto každý prožívá jinak, ale věřím, že už všichni vyhlíží začátek. Hráči přemýšlí, jakou budou mít v týmu roli, je to moc pěkné,“ řekl zkušený trenér.

Tým vypadá dobře, míní trenér

S hlavním koučem Patrikem Martincem byli každý den v kontaktu a byl tedy v obraze o dění v klubu. Aktuální kádr Komety vypadá podle Modrého moc dobře. „Udělali jsme nějaké změny a teď už bude na hráčích a samozřejmě i nás trenérech, jak se nám ten tým podaří poskládat. Jakou každý hokejista bude mít roli na ledě, v kabině, celkově v týmu. Bude záležet na nich, je to týmový sport a každý musí přinést kousek svého sebe, svého já, aby mužstvo mělo úspěch. Bez toho to nejde,“ zdůraznil Modrý.

Spoléhá na Lintuniemiho

Ten doufá, že mu do skládačky zapadne i poslední posila Alex Lintuniemi, kterého zažil v zámoří. „Mám s ním zkušenosti, poskládal jsem si o něm veškeré informace, jak hrál v zámoří, jak hrál v Evropě. Myslím si, že přechází do fáze své kariéry, ve které už nabral dostatek zkušenosti a je jen na něm, aby je předával mladším klukům. Věřím, že když přijde nějaká krizová situace, bude to právě on, který nám v důležitých momentech zápasů a sezóny pomůže,“ uvedl kouč obránců.

Zaměří se na herní tvář týmu

Od 24. července čeká na trenéry i hokejisty Komety důležitý úkol: vytvořit herní tvář a identitu týmu. „Začíná to prvním dnem, všichni se musí chovat profesionálně 24/7, každý den, každou chvíli. Reprezentujeme Kometu a náš český hokej. Moc se těším na novou sezónu a jsem rád, že mohu působit v klubu s tak velkou tradicí a ambicemi. Je to čest být součástí tak velkého klubu a našim cílem nemůže být nic jiného, než ho posunovat dál a hrát co nejvýš,“ dodal Modrý. V přípravných zápasech chtějí trenéři podle něj vidět všechny hráče. „Chceme budovat vazby v týmu, dvojice, trojice, partnery v obraně, aby si vyhověli a přinesli nám jen to nejlepší. Na nás trenérech je, abychom mužstvo správně poskládali,“ řekl trenér.