Právě dnes zakončili hokejisté brněnské Komety oficiální část suché letní přípravy. S jejím průběhem i novými posilami Mosesem a Lintuniemim je trenér Patrik Martinec spokojený. Hráči dostanou asi dvoutýdenní dovolenou, v níž ale rozhodně nebudou zahálet. Dostanou totiž individuální tréninkové plány. Následně se sejdou 24. července k prvnímu tréninku na ledě. Ten už si mimochodem v rámci léta dvakrát vyzkoušeli.

Blíží se tréninky na ledě, říká trenér

Hokejisté Komety si dvakrát v červnu osahali led, po běhání a hodinách strávených v posilovně to pro ně byla příjemná změna. „Zaměřujeme se na kondici, tréninky na ledě plní účel. Je to takové zpestření pro kluky, zároveň trénink, který nám zapadá do plánů. Místo běhání jsme měli dvakrát bruslení. Blíží se doba, kdy už se bude trénovat v podstatě jen na ledě. I pro hráče je to dobré, že si mohou zase navyknout. A zároveň klepu na dřevo, všechno proběhlo bez problémů, a hlavně bez zranění, z tohoto pohledu mohu hodnotit přípravu jako povedenou,“ uvedl na klubovém webu trenér Brňanů.

Ocenil posily Mosese a Lintuniemiho

Pro něj i pro tým byl velmi zajímavý minulý týden: přišly totiž dvě nové tváře Steve Moses a Alex Lintuniemi a odchovance Eduarda Šalého draftoval v NHL tým Krakenů ze Seattlu. „Steve Moses je pravák a tím pádem náhrada za Luboše Horkého, kterou jsme hledali. Ve všech ligách uměl dávat góly, očekáváme, že se mu bude dařit i v české extralize. Alex Lintuniemi je bek, který je sice cizinec, ale českou ligu už hrál. Něco má za sebou, je adaptovaný na Česko a věříme, že přinese kvalitu do ofenzivy, ale zároveň že zlepší defenzivu,“ pochvaloval si dvě výrazné posily Patrik Martinec.

Draft Šalého je výborná vizitka pro klub, míní Martinec

A dodal, že Kometa hráčský trh stále sleduje. „Prostor pro posílení pořád ještě máme. Co se týče Edy Šalého, jsme moc rádi za tento jeho úspěch, ale je to i obrovská vizitka klubu, důkaz kvalitní práce Komety s mládeží. Je to její další odchovanec, který zamířil z Brna do zámoří. Budeme mu přát, aby se prosadil v NHL,“ zdůraznil zkušený trenér.

Hráči budou trénovat individuálně

Kometě končí první oficiální část přípravy právě dnes, tedy ve sváteční den. Následuje krátká pauza, v ni se však hráči budou připravovat individuálně. „Dovolená to nebude, každý hráč dostane plán a necháme na každém, jak s tím naloží. Jestli bude trénovat na pláži v Turecku nebo u nás na hale. Každopádně 24. července se sejdeme všichni při společném tréninku, včetně cizinců a dalších hráčů, kteří měli svou vlastní přípravu,“ dodal Martinec.