Hokejisté Brna přivítali v posledním kole základní části pražskou Spartu. Ta se před vyprodanou halou dostala do vedení, nicméně na čtyři brněnské góly reagovala jen jednou. V závěru ještě do prázdné klece upravil na konečných 5:2 Flek. Zisk tří bodů zajistil Kometě konečné 7. místo a předkolo tak začne doma proti Mladé Boleslavi.

Skóre otevřela Sparta, domácí rychle otočili

Na první gól se čekalo až do 12. minuty. Jandusovo nenápadné nahození bruslí tečoval Vauhkonen a Čiliak, který tentokrát dostal přednost před Furchem, už na změnu směru nedokázal reagovat. Kometa ale neubrala a v 19. minutě vyrovnal Horký na 1:1. Brňané pak otočili skóre hned na začátku 2. třetiny, když Zbořil zakončil bekhendovým blafákem samostatný únik – 2:1.

Modrobílí přidali další dva góly

V polovině zápasu bylo v hledišti ještě veseleji. Flek vyslal z otočky na modré čáře nenápadné nahození, které Kovářovi propadlo až do branky – 3:1. Ve 33. minutě pak na trestnou lavici usedl Vitouch a Brňanům skvěle vyšla přesilovka. Holík našel na levém kruhu Kundrátka, jenž prostřelil Kováře – 4:1.

Hosté snížili, ale Flek pak trefil jejich prázdnou bránu

Do třetí dvacetiminutovky vstoupila lépe Sparta. Poláškovo nahození Čiliak pouze vyrazil a Vauhkonen přidal svůj druhý gól v zápase – 4:2. Kometa měla i nadále více ze hry a Pražany do šancí pouštěla jen sporadicky. To se potvrdilo i při sparťanské hře bez gólmana, kdy Flek z obranného pásma ujel úplně všem a do odkryté klece svým stým extraligovým gólem upravil na konečných 5:2. Kometa tak na závěr základní části ovládla hokejovou klasiku a zná svého soupeře pro předkolo. To začne na domácím ledě proti Mladé Boleslavi!

Trenér Brna byl spokojený

„Dnes tady byla výborná divácká kulisa, a navíc přijela Sparta, proti které se každý tým vybičuje k lepšímu výkonu. Nasadili jsme i několik mladých kluků, kteří hráli výborně a dali nám šanci vyhrát. Podpořil nás i výborný výkon gólmana. Bojovali jsme a rozhodli ve druhé třetině, kdy se nám podařilo výsledkově utéct,“ byl spokojený trenér Brna Jaroslav Modrý.

Neproměnili jsme šance, uvedl kouč Sparty

„V první řadě bych chtěl pogratulovat Brnu k vítězství. V první a druhé třetině se nám nedařilo dostat do útočného pásma a Kometa nás velmi dobře bránila. Ve třetí třetině se nám podařilo vytvořit tlak, ale šance jsme neproměnili. Teď se musíme hlavně připravit na play-off,“ řekl kouč Sparty Hans Wallson.