Hokejistům brněnské Komety se v prvním letošním venkovním zápase s Dynamem Pardubice dařilo a z východu Čech si vezou dva body za výhru 3:4 v prodloužení. Duel 34. kola extraligy začal lépe pro modrobílé s výborným Kavanem v brance, kterým se povedlo zaskočit domácí hned dvěma góly v první periodě. Pardubice se ale nevzdaly a utkání šlo až do prodloužení, v němž Pospíšil vystřelil Kometě cennou výhru. Další zápas s Dynamem čeká Brňany ve středu od 18.00 v domácí Winning Group Areně.

První branku dal slovenský rychlík Pospíšil

Kometa vstoupila do utkání aktivně. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba gólmani si připsali několik zákroků. Na straně hostů to byl junior Jan Kavan, který nastoupil od začátku. Modrobílí byli za aktivitu odměněni už v 5. minutě, kdy slovenský útočník Pospíšil rozvlnil síť za Kloučkem po povedeném brejku a střele od levého kruhu – 0:1.

Marcinko zvýšil na 2:0 pro Brno

Hra pokračovala v rychlém tempu, ve kterém si šance tvořily oba týmy. Jednu takovou využili ve 13. minutě opět hosté, když Ščotka vyslal puk od modré čáry a Marcinko ho těsně před bránou tečoval. V závěru úvodního dějství hrálo Brno v oslabení, které však obětavě ubránilo.

Dynamo v druhé periodě vyrovnalo

A v oslabení hráli hosté i v úvodu druhého dějství. Výbornými zákroky však zazářil Kavan. Dynamo ale pokračovalo i po přesilovce v tlaku a přišlo snížení na 1:2 z hole Poulíčka. Brno se obratem pokusilo odpovědět, ale faulovalo a Sedlák v přesilovce vyrovnal. V závěru prostřední třetiny se Kometa ještě dostala do několika nadějných akcí. Flek pohrozil únikem až před Kloučka, ale skóre se do sirény už nezměnilo.

Ve třetí třetině přidaly oba týmy po gólu

Poslední dějství odstartoval Pospíšil těsnou střelou na tyč pardubické brány. Domácí však vzápětí přitlačili hosty do jejich obranného pásma. Ne nadarmo se ale říká nedáš, dostaneš: Kavan lapil jasnou tutovku, Brňané se vymanili z obranné třetiny a Marcinko přidal od levého kruhu svůj druhý zářez – 2:3. Tři minuty poté však překonal šikovného brněnského juniora Mandát a zápas šel do prodloužení.

Prodloužení rozhodl druhým gólem Pospíšil

Nastavených pět minut začalo pro modrobílé oslabením. Celé dvě minuty však dokazovali, že méně než dva body si ze zápasu nehodlají odvézt, tým výborně držel opětovně Kavan. Zlom přišel v 64. minutě, kdy se po střele Pospíšila puk dokutálel za Kloučka a Kometa si tak do Brna veze cenné dva body. Modrobílí zůstávají v tabulce osmí, Pardubice druhé.

Výborný výkon Kavana podpořený týmem vedl k výhře, řekl Modrý

Spokojený trenér Brna Jaroslav Modrý si pochvaloval parádní atmosféru. „Byl to hezký zápas. Výborný výkon gólmana podpořil celý tým a našli jsme cestu k vítězství. Bylo to pro nás velmi důležité utkání, abychom si zvedli sebevědomí. Jsem moc rád, kluci dnes tvrdě pracovali a byli za to odměněni,“ uvedl kouč modrobílých.