Výtečné zákroky brankáře Furcha, odpovědný výkon v obraně, kompaktní hra celého týmu a dva góly do sítě Sparty. Tak by se dalo shrnout vyhecované utkání mezi Pražany a Kometou. Brňané otevřeli skóre na začátku třetí části Cingelem a v samotném závěru potvrdili tři body gólem Lintuniemiho do prázdné branky při power play domácích. Připisují si tak třetí výhru v řadě. Pražané poprvé v sezoně nezískali ani bod, hosté jim dokázali všechny tři sebrat.

Brňané byli v prvním dějství aktivnější

V první třetině byli o něco aktivnější hosté, kteří si zahráli i čtyřminutovou přesilovku. V ní několikrát musel brankář Kovář zasahovat, ale vyloženě tutovka na něj nešla. To Jakub Flek už měl jasnou šanci po souhře se Zaťovičem, ale pozorný brankář Sparty roztáhl beton. Pražané toho v první třetině mnoho nepředvedli, a to ani po vyloučení Hollanda. Furch byl pozorný a za celých dvacet minut čelil pouze dvěma střelám. Kometa jich měla devět.

Obraz hry se neměnil ani ve druhé části hry

Kometa hrála velmi zodpovědně v obraně a nepouštěla Spartu do Furchovy blízkosti. Brněnský fantom si přesto připsal několik důležitých zákroků, především v početní výhodě domácích vychytal Řepíka a Lajunena. Brňané kontrovali pokusy Kučeříka a Fleka. A na bezbrankovém skóre nic nezměnila nezměnila ani přesilovka hostů, kdy nebezpečně střílel Gazda. I Kovář svůj tým podržel.

Skóre otevřel Cingel

Z třetí periody uběhlo 26 vteřin a Kometa se radovala. Cingel operoval před brankovištěm, vystřelil a s pomocí obránce Němečka se kotouč došoural do sítě. Sparta si vzala výzvu, ale rozhodčí gól po přezkoumání uznali. Tím pádem začala i brněnská přesilovka, která přinesla dvě jasné příležitosti. Nejprve to zkoušel z ideální pozice Cingel, ale Kovář jeho ránu viděl. Pak byl ale sparťanský gólman prakticky bez šance, brněnská pětice zakombinovala a Moses pálil do odkryté sítě, jenže orazítkoval pouze břevno.

Kometa náskok uhájila a Lintuniemi přidal pojistku

Sparta v závěru tlačila, ale Kometa tlaku odolávala. Brňané padali do střel a co nezblokovali, lapil famózní Furch. Pražané zkusili v závěru power-play, ale Lintuniemi přes celé hřiště trefil prázdnou bránu – 0:2. Kometa si tak připsala třetí výhru v řadě a v extraligové tabulce poskočila na sedmou příčku.

Byl to vynikající výkon, podržel nás Furch, řekl Modrý

Trenér Komety Jaroslav Modrý zářil po zápase, který vidělo přes 10 tisíc diváků, radostí. „Byl to vynikající výkon celého týmu podpořený ještě lepším naším gólmanem. V důležitých momentech nás podržel. Někdy, když bojuješ a jsi pokorný, tak se k tobě trošku štěstí přikloní. K nám se přiklonilo při prvním gólu, pak to kluci zase odbojovali. Klobouk dolů, našli jsme cestu k vítězství,“ řekl Modrý.

Brno vyhrálo zaslouženě, přiznal trenér Sparty

„Gratuluju trenérům a mančaftu Brna, protože si myslím, že vyhráli zaslouženě. My jsme v prvních dvaceti minutách nebyli ve hře. Pak se to trochu zlepšilo, Kovy (Jakub Kovář) pochytal pár šancí soupeře. Někdy se říká, dostaneš to, co si zasloužíš. Dnes bylo Brno v pár věcech lepší. Vyhrávalo souboje tam, kde se mají vyhrávat. My jsme na konci ještě tlačili, ale nešli jsme tomu naproti hned od začátku,“ uvedl trenér Sparty Pavel Gross.