Třinečtí Oceláři budou dnes dalším soupeřem hokejistů Komety. Brňané mají ve 44. kole extraligy v aréně pod Špilberkem hostům co oplácet – v Bratislavě pod otevřeným nebem jim totiž Třinec nařezal 6:1. Oba týmy zdobí vynikající úspěšnost v přesilovkách. Kometa chce natáhnout vítěznou sérii na čtyři utkání v řadě. Její souboj s Oceláři odstartuje na ledě Winning Group Areny v 18 hodin a je v rámci charitativní série O kapku lepší hokej laděný do oranžova.

Třinec zlomil sérii porážek v derby s Vítkovicemi

Oceláři v posledních utkáních zaznamenali sérii pěti porážek v řadě. To v Třinci nepamatují dlouhých 14 let. Zabrali však v derby na ledě Vítkovic, kde uhájili cennou výhru 2:1. A drží se na 4. místě tabulky se šestibodovým náskokem na Liberec, Olomouc a Plzeň.

Ocelářům pomohl Růžička

Zlomit černou sérii pomohl Martin Růžička, který si v Ostravě připsal už 800. start v extralize. Snajpr znovu naplňuje své mimořádné ofenzivní kvality a s bilancí 20+20 vede produktivitu celé soutěže. Nejlepším střelcem týmu je pak s 22 trefami Daňo, naposledy však skóroval na Tehelném poli právě v duelu s Kometou.

Přesilovky jsou nejsilnější zbraní

Oceláři také stále platí za nejlepší tým ve využívání přesilovek, když jsou těsně před Brňany s bilancí využití 27,6 procent na čele této dovednostní disciplíny. Úřadujícího mistra zdobí také obrana, navzdory nedávné sérii porážek Třinec inkasoval pouze 88 branek, což je druhý nejlepší výsledek v extralize, lepší obranu mají už jen Pardubice.

Prodlouží Kometa vítěznou sérii?

Brňané dělají v posledních duelech svým fanouškům radost, když zaznamenali tři výhry v řadě. Díky tomu Kometa upevnila postavení v postupové dvanáctce a je devátá. Trenéry může těšit také fakt, že posledních 129 minut Brňané odehráli bez inkasované branky, na čemž má bezesporu velkou zásluhu Dominik Furch, který vychytal střelce Kladna i Liberce.

Udeří znovu z přesilových her?

Kometa znovu umí využívat svou hlavní zbraň, když proti Liberci dala všechny tři góly v přesilových hrách a v této disciplíně zaostává za Třincem pouze o desetinky procent. Brnu se také bohatě vyplatilo angažování slovenského útočníka Kristiána Pospíšila, který v 11 duelech v modrobílém dresu zaznamenal už 14 kanadských bodů.

Diváky čeká O kapku lepší hokej

Hokejisté obou týmů pak oranžovými přilbami a dalšími prvky této barvy v Brně podpoří den boje proti rakovině, který připadá na 4. února. Na začátku tohoto měsíce se totiž rozběhne už 4. ročník charitativního projektu O Kapku lepší hokej, jehož cílem je nejen šířit povědomí o nádorových onemocněních, či problematice poruch krvetvorby u dětských pacientů, ale také finanční pomoc, která bude letos zacílena na zakoupení speciálního přístroje.

Tváří projektu je mladý hokejista

Letos je tváří projektu sedmnáctiletý hokejista Sebastian Weitz, jenž má za sebou úspěšnou transplantaci kostní dřeně. Do projektu se zapojí národní tým, týmy Tipsport extraligy, Chance ligy, Univerzitní ligy ledního hokeje či ENYAQ hokejové ligy.