Zastaralý a nemoderní vstup do brněnské zoo a parkoviště pro pár aut – to má být minulostí. Radní už zvedli ruku pro modernizaci celého předprostoru před zahradou. Městskou kasu to přijde asi na 40 milionů korun. Informoval o tom primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL)

Vstupní prostor do zoologické zahrady včetně objektu pokladen má být řešen tak, aby došlo k oddělení provozu pěších a automobilů. Součástí má být také vybudování tzv. zálivu pro autobusy při ulici U Zoologické zahrady, jejichž parkování bude omezeno pouze pro výstup a nástup návštěvníků.

V současné době se ve vstupním prostoru kříží provoz automobilů s pěším provozem a v předprostoru pokladen se tvoří nekoordinované zástupy návštěvníků zoologické zahrady. „Modernizací vstupu vznikne nový přístupový chodník k pokladnám s nainstalovanými rotačními turnikety a nové shromaždiště návštěvníků, které bude přehledné a hlavně bezpečné. Nájezd na parkoviště zůstane zachován z ulice U Zoologické zahrady a bude opatřen závorou a čtečkou,“ popsal Hladík.

Vznikne také nová plocha pro osobní automobily s 25 kolmými stáními a dvě místa pro autobusy s omezenou délkou stání 15 minut pro výstup a nástup návštěvníků. „V Brně se stále více lidí pohybuje na kole, proto bude součástí venkovních úprav i prostor, kde budou umístěny stojany na kola a úschovna,“ doplnil Hladík.