Fotbaloví fanoušci se už chystají na zítřejší jihomoravské derby, v němž bude třetí Líšeň doma od 15 hodin hostit druhý MFK Vyškov. Brňané přitom drží v probíhajícím ročníku F:NL prvenství, které není bezvýznamné. Jako jediní totiž dokázali vyhrát v Drnovicích, kde hraje své domácí zápasy právě jejich její sobotní soupeř. Vyškov v srpnu zdolali díky dvěma penaltám, které proměnil Adrián Čermák. Slovenský záložník tak otočil skóre, Vyškov totiž vedl po gólu Ondřeje Vintra z úvodní dvacetiminutovky.

Vyměnili si místa v tabulce

Oba týmy spojuje shodný počet jednatřiceti získaných bodů. Odlišnost neskýtá ani rozdíl ve skóre, Líšeňští i Vyškovští jsou na plus dvanácti brankách. Svěřenci trenéra Trousila jich ale vsítili o pět víc (30 oproti 25 líšeňským), proto jim patří průběžná druhá příčka a Marvanům třetí místo. Pozice si přitom oba soupeři v předchozím kole prohodili. Líšeň podlehla Příbrami a Vyškov se na ni remízou s Opavou bodově dotáhl.

Oba týmy mají o motivaci postaráno

Oba týmy tedy mají o motivaci postaráno. Domácí budou chtít zopakovat srpnovou výhru a Vyškov naopak prahne po odvetě za domácí porážku. „Utkání s Líšní nám minule dokázalo soupeřův styl. Neuvěřitelně nás rozkopali, měli jsme tři zranění. Agresivita je jejich doménou a staví na ní hru. Do sestavy tak vyberu odolné tipy – takové, co se umí ‚zabejčit’ a nebudou hned brečet, když je někdo kopne,” uvedl pro klubový web kouč hostů Jan Trousil.

Vyškov chce po dvou remízách vyhrát

A vyškovské fotbalisty požene do boje v Líšni i hlad po první jarní výhře. Jejich dosavadní bilance ze dvou duelů po zimní přestávce totiž zní: dva zápasy, dva body a skóre 1:1. Třemi body z Brna by hosté, toužící po postupu do nejvyšší soutěže, navíc prodloužili neporazitelnost na devět zápasů v řadě a svému rivalovi by tak odskočili v boji o čelo tabulky!

Prosadí se snajpr Kanakimana?

Vyškov se tak v moravské metropoli pokusí probudit ofenzivní sílu, kterou ve svých řadách má. Třetí místo v pořadí druholigových střelců totiž náleží Bennymu Kanakimanovi, jenž dosud stihl v sezóně devět gólů. Jen o tři trefy méně potom má Ondřej Vintr, zároveň však do kádru přišla v zimě nová jména a útočně může zahrozit mnohem více borců.

Líšeň má oporu v Čermákovi

Líšeň má velkou oporu v Adriánu Čermákovi se šesti brankami na kontě. Právě on byl již zmíněným úspěšným exekutorem obou penalt v podzimním klání, a mezi střelce se zařadil už i na jaře. Naposledy skóroval opět z penalty při výhře 2:0 nad Vlašimí a svoji slibnou formu potvrdil asistencí při druhém gólu Šumbery ve stejném duelu.

Protivník má asi lehčí hlavu se sestavou, odhaduje Trousil

„Soupeř má asi lehčí hlavu. Jejich trenér Milan Valachovič má svých šestnáct vyvolených, těm věří a točí v sestavě stále ty stejné. Pašek je vykartovaný, Machalík zraněný. Jejich soupisku tedy dokážu v tento moment odhadnout lépe než naši,” dodal Jan Trousil. Ten však jistě vybere nejsilnější možnou sestavu, aby jihomoravské derby pro Vyškov urvala.