Vstup do sezony se hokejistům brněnské Komety vůbec nepovedl. I když se domácí duel s hradeckým Mountfieldem jevil do půlky jako vyrovnaný, hosté těžili z produktivity, dobrého napadání a využívali každou chybu Brňanů. Ztrestali je čtyřmi góly. A protože Kometa nedokázala Bartošáka překonat, schytala debakl 0:4. Navíc přišla o centra Kollára, který má zlomenou ruku.

Zajímavá první třetina nabídla pohledný hokej z obou stran

Ve třetí minutě poprvé zahrozila Kometa, když se před bránou po odražené střele zjevil Zbořil. Ten chtěl propasírovat kotouč mezi Bartošákovými betony, ale neuspěl. O chvíli později vystrčili růžky i hosté, Jergl zachytil na útočné modré kotouč a řítil se sám na Furcha, ten však jeho nájezd zneškodnil.

Skóre otevřel Hradec

Hosté byli postupem času nebezpečnější a ve 12. minutě otevřeli skóre. Šťastný vyhrál buly přímo na Pavelku a jeho nahození skončilo mezi Furchovými betony – 0:1. Kometa hrála pět minut před koncem periody přesilovku, mnoho šancí si v ní ovšem nevytvořila. A tak znovu udeřili Východočeši po jednoduché akci. Z osy hřiště vypálil Okuliar a do jeho pokusu šikovně vložil hůl na hranici brankoviště Tamáši – 0:2.

Kometa marně bušila do obrany hostů, ti přidali třetí zásah

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Kometa stále hrála do plné hradecké defenzivy, přes kterou nemohla najít cestu. Naopak uvolněný Mountfield stále chodil do rychlých brejků. Brňané se mohli dostat do hry z druhé přesilovky v zápase, ovšem několik střel zablokovala hostující obrana včetně Bartošáka. Skóre se měnilo ve 39. minutě, kdy puk orazítkoval tyčku brněnské branky, odrazil se na Zachara a ten ho uklidil do odkryté části – 0:3.

Bartošák vychytal Mosese a v závěru padl čtvrtý gól

Kometa se snažila s výsledkem něco udělat a hned ve dvanácté vteřině poslední třetiny pádil na Bartošáka americký útočník Moses, ale zkušený gólman ho dokázal vychytat. Domácí hráli v zápase celkem čtyři přesilovky, gólu se z nich však nedočkali. Hradecké vítězství mohl ještě v závěru pojistit Pavlík, napálil však jen tyč. V poslední minutě se však Mountfield dočkal. Od modré napřáhl Jank a zvýšil na konečných 4:0.

Mrzí nás prohra a zranění Kollára, hlesl kouč Brna

„Vstup do soutěže se nám nepovedl, Hradec byl lepší díky pohybu, forčekinku. Připravovali jsme se na to, ale nedokázali jsme si s tím poradit. Za stavu 0:2 jsme s tím výsledkem chtěli něco udělat, ale nepodařilo se nám dát kontaktní gól. Mrzí nás prohra, ale ještě víc nás mrzí zranění Andreje Kollára, který vypadl na hodně dlouhou dobu. Má nadvakrát zlomenou ruku a čeká ho operace,“ postěžoval si brněnský kouč Patrik Martinec.

Hradecký trenér zářil radostí

Jeho bratr Tomáš na hradecké střídačce naopak zářil radostí. „V prvním zápase sezony chce každý tým vyhrát a my jsme nebyli výjimkou. V první třetině bylo důležité, že jsme přečkali šance Komety a podařilo se naopak skórovat nám. Tým se uklidnil, nabral sebevědomí a věřil, že na Kometě může uspět. Brno má výborné mužstvo, zápas jsme si komplikovali zbytečnými vyloučeními, ale odvedli jsme v nich skvělou práci, a to byl klíč k tomu, proč jsme dnes dokázali uspět,“ uvedl Tomáš Martinec.