Je to tady! Dlouho očekávané zimní hokejové hry pod širým nebem v Bratislavě zahájí dnes v 18.30 hodin souboj dvou posledních českých mistrů Komety a Třince. Brňané už včera poprvé na ledě na Tehelném poli trénovali. A mají velkou motivaci úřadující šampiony porazit. Cílem modrobílých je totiž navázat na středeční výhru 1:4 v Olomouci. Souboj 38. kola extraligy v rámci Kaufland Winter Games 2023 živě přenáší O2 TV Sport.

Furch vyjel v kulichu na helmě

Brňané chtějí urvat další tři body stůj co stůj, proto nenechávají nic náhodě a do slovenské metropole vyrazili už ve čtvrtek. Zázemí Národního fotbalového stadiónu je přivítalo krátce po 14. hodině. Hokejisté se v něm zabydleli a vyrazili na led. Gólman Furch, který by měl být v dnešním duelu jedničkou, vyjel v klubovém kulichu na helmě. Večer ho však nejspíš potřebovat nebude, protože teploty by se měly pohybovat nad nulou.

Třinec vyhrál devět duelů z deseti

Ocelářům se totiž v posledních zápasech mimořádně daří, takže se dá očekávat, že brněnského čaroděje pořádně provětrají. V posledních deseti zápasech nebodovali jen jednou, když doma překvapivě podlehli poslednímu Kladnu 3:4. Jinak je to v podání Slezanů jízda, která zatím v tabulce stačí na 3. místo.

Oceláři hrají pod širým nebem poprvé

Červenobílí by však určitě ve zbytku základní části rádi zaútočili i na odskočené duo Pardubice – Vítkovice. Pro Oceláře půjde v pátek vůbec o první utkání pod širým nebem v historii klubu. Třinec se tím vzdává prodloužení domácí série, během které měl ve Werk Areně odehrát čtyři utkání v řadě.

Brňané chtějí navázat na výhru na Hané

Kometa se před Winter Games nemohla naladit lépe. Jak už zpravodajský portál BRŇAN informoval, ve středu zvládla těžkou bitvu s Olomoucí kýženou výhrou za tři body. K vítězství 4:1 na Hané přispěl gólem i nejlepší nahrávač extraligy Petr Holík, který se na duel pod širým nebem těší stejně jako další Brňané. Většina hokejistů Komety totiž ještě podobný zápas v kariéře nehrála.

Fanoušci na stadionu zaplatí jen kartou

„Věříme, že nás fanoušci podpoří v co největším počtu a bude skvělá atmosféra. Bude to něco jiného, určitě pěkná akce a doufejme, že s naší tříbodovou radostí,“ dodal Petr Holík. Pořadatelé upozorňují diváky, že na stadionu Slovanu při zimních hokejových hrách zaplatí pouze platební kartou. Eura tedy potřebovat nebudou.

Premiéra to bude i pro kapitána Zaťoviče

Na otevřeném kluzišti zatím nebojoval ani kapitán Komety Martin Zaťovič. „Bude to něco speciálního, ale pořád jde o tři body do tabulky, které potřebujeme. Nutně musíme sbírat body a věřím, že před velkou návštěvou zápas s Třincem zvládneme. Netuším, co nás čeká. Musíme se na to dobře připravit,“ doplnil rodák z Přerova.

Fanoušci pojedou Kometa Expresem

Řada brněnských fanoušků pojede do Bratislavy Kometa Expresem. Mnohé z nich tak čeká již čtvrtá vlaková výprava soupravou v klubových barvách, která poprvé vyjela v roce 2017.

Chtějí novou halu

„Už v lednu roku 2016, kdy jsme pořádali Hokejové hry v Brně, přišlo přes neuvěřitelných 60 tisíc fanoušků. Zájem a podpora myšlenky byly enormní. Podtextem byla podpora výstavby nové multifunkční arény v Brně, a tuto myšlenku jsme zachovali také u Kometa Expresu. Jen přibylo motto: Proč máme naše děti vozit do jiných multifunkčních hal v republice, když si zaslouží, aby je rodiče vodili do nové brněnské arény,“ uvedl majitel klubu Libor Zábranský.

Těší se i majitel klubu

V Kometě tak už podle něj všichni ví, jak náročné je takovou akci uspořádat. „Doufám, že bude příznivé počasí a oslavy 100. sezony Slovanu proběhnou podle plánu. Všichni se na to samozřejmě těšíme a za Komeťáky bych chtěl slovenskému klubu poblahopřát k tomuto kulatému jubileu!“ řekl v rozhovoru pro klubový web bývalý řízný bek.

Proti Slovanu zaznamenal bod

A zavzpomínal právě na duely s bratislavským Slovanem. „Těch zápasů bylo určitě víc, ale vzpomínám si hlavně na jeden konkrétní ze sezony 1991/1992. Tehdy jsem jako junior zaznamenal první kanadský bod v nejvyšší soutěži. Myslím, že jsem nahrával na gól Pavlovi Janků a vyhráli jsme 5:2, ale to je spíš asi dotaz na našeho archiváře pana Klímu,“ usmíval se majitel Komety.