Hokejisté Komety si ve třetí přípravě spravili chuť po prohře 3:6 v Olomouci a v prvním domácím duelu přestříleli Motor České Budějovice 5:2. Před zraky 2438 diváků dokázali Brňané otočit vedení hostů a překlopit zápas na svou stranu.

Skóre otevřeli hosté, Brňané rychle srovnali krok

Trenéři modrobílých udělali oproti zápasu na Hané několik změn v sestavě a bylo to znát. První domácí duel totiž začal ve vysokém tempu a první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Hostující Hanzl vytvořil ve 2. minutě zmatek před Furchovou brankou a Koláček doklepl puk do sítě. Odpověď Brna na sebe nenechala dlouho čekat. Ďaloga se uvolnil na levém křídle, naservíroval puk Jenyšovi a ten chladnokrevně zakončil za Strmeně – 1:1.

Marcinko slavil první gól v novém dresu

O minutu později se řítil sám na branku Pospíšil, jeho střelu nad lapačku si však gólman hostů pohlídal. Kometě se pak úspěšně podařilo ubránit oslabení po faulu Cingela a na další gól se čekalo až do 18. minuty, kdy přesilovku zužitkovalo Brno. Zbořilovo nahození šikovně tečovala posila z Třince Marcinko, který tak oslavil první gól v novém dresu – 2:1.

Na 3:1 zvyšoval Pospíšil

Druhá perioda už nabídla o poznání klidnější hokej. Šance měli hosté, optickou převahu však Kometa. Ta si tutovku vytvořila v přesilovce ve 34. minutě. Holík procedil puk na osu na rozjetého Američana Mosese, který ale ve velké rychlosti nedokázal efektivně zakončit. Dvě minuty poté už to ale vyšlo. Kollár vyhrál buly, po kterém se do puku z první opřel Pospíšil a jeho prudká rána zapadla do horního růžku – 3:1. Obránce Ščotka pak v závěru třetiny rukavicí místo Furcha včas odhodil Pýchovu pumelici.

I třetí dějství nabídlo fanouškům pohlednou podívanou a góly

Vše odstartovala přesilovková rána Gazdy, kterou ale Strmeň pokryl. Nebezpečný byl i nájezd Pospíšila. Gól však přišel až v 54. minutě: Moses žabičkou našel Holíka a ten uklidil černou gumu do sítě – 4:1. O dvě minuty později přišla další parádní akce. Marcinko tělem výborně clonil a toho využil pohotově v mezikruží Flek a zvýšil na 5:1. Na konečných 5:2 pak upravil v 56. minutě hostující Hanzl.

Hra byla živelná, řekl Martinec

Trenér Komety Patrik Martinec byl s první výhrou v normální hrací době spokojený. „Je to stále příprava, hráči šli do zápasu z plného tréninku. Pro fanoušky to však muselo být pěkné utkání, sledovali hodně šancí. Hra byla z obou stran taková živelná a neurovnaná, ale jsme rádi za pěkné akce a za vysoké vítězství,“ uvedl brněnský kouč. Další přípravný zápas čeká jeho svěřence příští týden ve čtvrtek, kdy se od 17.00 představí na ledě mistrů z Třince.

Dostávali jsme zbytečné góly, postěžoval si Čihák

Pro hosty byl zápas v aréně pod Špilberkem velkou prověrkou. „Kometa hrála v plné síle a ukázala velmi dobrou tvář. Pro nás je zápas velkým ponaučením. Vidím tam dva důležité rozhodující faktory. Nevyvarovali jsme se faulům pramenících z našich chyb a od druhé třetiny nám úplně odešlo buly. Nenašli jsme na soupeře recept, nebyli jsme na puku a dostávali zbytečné góly. Dostali jsme také moc branek v předbrankovém prostoru, což se nesmí stávat,“ posteskl si českobudějovický trenér Ladislav Čihák.