Hokejisté Komety během sedmi dnů odehráli hned čtyři utkání. Po debaklu 1: 6 s Třincem v Bratislavě a domácí prohře s Vítkovicemi klesli zpět na 10. místo v extraligové tabulce. A dnes začínají víkend v Čechách. Nejprve čeká Brňany od 18.30 hodin v O2 aréně pikantní duel se Spartou, kterou dokázali loni v říjnu v Praze porazit 3:2. V neděli pak Kometa odehraje utkání v Karlových Varech.

Herní pohoda je pryč!

Brňané stále hledají herní pohodu, která je zdobila právě v říjnu, kdy byli v extralize třetí. Minulý týden je sice vzpružila výhra 4:1 v Olomouci, jenže pak nestačili na Tehelném poli na třetí Oceláře a tři body nezaznamenali ani s Vítkovicemi, jimž patří druhá příčka.

Vytáhne se Kometa znovu proti Spartě?

Úspěch právě proti Spartě by svěřencům trenérského tria Martinec, Modrý, Horáček přišel vhod. Mohl by totiž znamenat nejen upevnění pozice v postupové dvanáctce, ale zároveň i tolik potřebné zvednutí sebevědomí. K tomu, aby se to opravdu povedlo, však musí modrobílí zlepšit především produktivitu a defenzívu.

Brňanům budou chybět Holland a Gulaši

V pražském duelu nenastoupí distancovaný obránce Holland a zraněný bek Gulaši. Nejistý je i start čerstvé zlínské posily Ondráčka. K dispozici naopak bude útočník Pospíšil, který po příchodu do Brna zaznamenal v šesti duelech stejný počet kanadských bodů (2+4).

Od Kladna je dělí jen šest bodů

K výhře nad Spartou však trenéři potřebují, aby zabral celý tým. Ten se od října, kdy byl čtvrtý, propadá tabulkou do nebezpečných barážových vod. Od posledního Jágrova Kladna ho dělí pouhých šest bodů. Podaří se tedy modrobílým podruhé v sezoně uspět v O2 areně? Českou hokejovou klasiku v přímém přenosu jej nabídne O2 TV Sport.

Sparta pod Hořavou šlape jako hodinky

Sparťané naopak dali fanouškům zapomenout na špatný start do základní části a po návratu kouče Hořavy doslova rozjeli válec. Z posledních 17 utkání padli pouze dvakrát a v Praze na ně vyzrál pouze Liberec, když si na Tři krále odvezl všechny body po výhře 5:2.

Pražané jsou v elitní čtyřce

Díky povedeným zápasům se tak hokejisté Sparty dostali až do elitní čtveřice zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Už dnes navíc mohou pomýšlet na vyšší stupínek v tabulce, na třinecké Oceláře, kteří dnes hrají v Mladé Boleslavi, totiž ztrácejí pouhé dva body.

Spoléhají na vyrovnané útoky

Sparta se může spolehnout na vyrovnané útoky. Skórovat může prakticky kdokoliv, a právě v tom tkví síla pražského kádru. Produktivitu vede s 29 kanadskými body Horák (10+19), druhý Sobotka je za ním pouze o pět bodů (11+13). Nejlepším střelcem je Řepík (13+9).

Obranu táhne Kempný

V obraně se Pražanům vyplácí angažování obránce z NHL Kempného, který v 21 duelech zaznamenal 14 asistencí. Po nedělním duelu v Hradci Králové se Spartě zranila gólmanská jednička Kovář. Skvěle ho však nahradil Kořenář, který si v 11. utkání v letošním ročníku připsal druhé čisto konto, když vynuloval střelce Českých Budějovic a přispěl k vítězství 5:0.