Sedmačtyřicetiletý trenér Jan Trousil skončil u fotbalistů druholigového Vyškova. Vedení klubu ho odvolalo z funkce hlavního kouče zejména kvůli špatným jarním výsledkům. Pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má totiž prvoligové ambice a mužstvo podle vedení klubu potřebuje nový impuls do bojů o čelo tabulky. Kdo Trousila nahradí, však MFK Vyškov zatím nesdělil.

Odvolání trenéra? Nový impuls pro tým!

„Po sérii nepříliš přesvědčivých výsledků se management klubu rozhodl dát mužstvu nový impuls do zbývajících kol prostřednictvím změny trenéra a zabojovat o cíl, který před sezónou vytyčil majitel Kingsley Pungong,“ zní zdůvodnění Trousilova odvolání na klubovém webu.

Po obratu s Třincem přišla blamáž v Prostějově

Ambiciózní Vyškov totiž na jaře vyhrál jen dvě ze sedmi utkání a prohrál tři z posledních čtyř. Ve 22. kole sice dokázal doma otočit duel se čtrnáctým Třincem dvěma góly v samotném závěru utkání, ale pak přišla blamáž na hřišti třináctého Prostějova, kde vyškovští fotbalisté ve středu ve vloženém 23. kola podlehli gólem z penalty 1:0. MFK tak sedm kol před koncem sezony ztrácí pět bodů na vedoucí Karvinou a tři body na třetí Příbram, která drží druhou barážovou pozici.

Nedáváme góly, stěžoval si Trousil na svěřence

Právě po prohraném zápasu v hanáckém derby na hřišti SK Prostějov si Trousil posteskl, co jeho svěřence nejvíc bolí a v čem selhávají. „Na jaře je to pořád dokola to stejné – nejsme schopni dát gól. Tři zápasy po sobě ukazujeme velmi dobré první poločasy, kdy jsme ve velkém tlaku a vytváříme si šance, ale nakládáme s nimi trestuhodně,“ uvedl Jan Trousil. Podle něj ofenziva postrádá důraz v zakončení: „Že by se někdo obětoval, byl ochoten tam skočit po hlavě a gól tam dorazil. Míč skáče na malém vápně a jen se na něj díváme. Jsme spokojeni, že máme hru a držení balónu, jenže nedotlačíme to tam,“ posteskl si kouč.

Vytáhl mužstvo do druhé ligy

Jan Trousil odkoučoval ve Vyškově 186 utkání a pomohl k historickému postupu do F:NL. V uplynulé sezóně dokázal zachránit mužstvo ve druhé lize a v letošním ročníku, konkrétně v podzimní části, vytáhl tým na horní příčky tabulky. „Bohužel mužstvo nedokázalo na jaře navázat na povedené výkony a poslední tečkou za působením Jana Trousila byla porážka 0:1 v derby s Prostějovem. Kouči Trousilovi patří i přesto velký dík za odvedenou práci a přání štěstí v novém angažmá,“ uvedli představitelé klubu na webu.