Teprve podruhé v tomto kalendářním roce se v sestavě Komety objevil Tomáš Vincour a svým sedmým gólem v sezoně srovnal stav zápasu s Karlovými Vary 1:1 a nastartoval tak svůj tým k jasnému vítězství 5:1 ve 41. kole hokejové extraligy. Vincour uvedl, že Kometa je na vítězné vlně a hodlá na ni vydržet co nejdéle. Brno vyhrálo doma už pošesté v řadě za sebou.

Po duelu v Třinci ho skolila viróza

Za sebe je rád, že se mohl vrátit do rozjetého kolektivu. „Byl jsem dlouhodobě zraněn, vrátil jsem se na zápas v Třinci, ale pak mě skolila dvoudenní viróza, z níž jsem se dostal a dnes hrál,“ popsal svoje zdravotní trable.

Věřil, že gólmana prostřelí

Proti Varům se v 10. minutě postaral o vyrovnávací gól do sítě Frodla. „Kohy (Kohout) s Ekrťákem (Ekrtem) to krásně vybojovali a dali mi to mezi kruhy. Věřil jsem si, že gólmana prostřelím,“ řekl třiatřicetiletý útočník. V sestavě se dostal na křídlo čtvrtého útoku se spoluhráči, s nimiž dříve nehrával. „Včera jsme přišli na trénink dřív a cvičili souhru. A dnes při mém gólu to vyšlo, takže se to vyplatilo,“ konstatoval.

Brno dostalo gól hned při prvním střídání

Kometa, v jejíž brance dostal přednost junior Kavan před Furchem, přitom nezačala dobře. „Dostali jsme gól hned při prvním střídání, což není na psychiku ideální. Ale ukázali jsme sílu týmu, máme jasně daný cíl a za tím jdeme celých šedesát minut,“ potvrdil Vincour už vícekrát proklamovanou touhu procpat Kometu na čtvrté místo, které zajistí přímý postup do čtvrtfinále. Vítěznou branku proti Energii dal ve 22. minutě Cingel, další góly přidali Moses, Kollár a kapitán Zaťovič.

Sehrají možná klíčový duel v Litvínově

V příštím kole sehraje šesté Brno možná klíčový duel v Litvínově, který je čtvrtý a má o pět bodů víc. „My jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. V Litvínově to nebude jiné. Ale věříme si, dnes jsme podruhé v řadě otočili nepříznivý vývoj utkání, to o mnohém svědčí. Pořád je do konce základní části hodně kol. Jsme na vítězné vlně a hodláme na ní vydržet,“ dodal Vincour.y

Modrý chválil Kavana

„Před fantastickou diváckou kulisou podal náš gólman výborný výkon a podržel nás v důležitých momentech zápasu. My jsme si pomohli přesilovkou ve druhé třetině, zvýšili jsme tempo, nakládali jsme líp s pukem, vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme proměnili, a našli jsme tak cestu k vítězství,“ uvedl trenér Brna Jaroslav Modrý.

Existovali jsme jen v první třetině, posteskl si kouč hostů

Kouč hostů Václav Eismann si posteskl, že jeho svěřenci existovali na ledě pouze v první třetině, kdy byli konkurenceschopným týmem. „Na začátku druhé třetiny udělal Havlín nesmyslný faul a Kometa v přesilovce vstřelila vítěznou branku. Od té chvíle byl na ledě jen domácí tým. Mrzí mě dvě věci. Jednak to, jak jsme se prezentovali našim fanouškům tady v hale a u televize, a také to, jak naši hráči nechali vykoupat Dominika Frodla, který nám přinesl v sezoně hodně bodů. Byl to prostě dnes nepovedený zápas, někdy až trapný z naší strany,“ řekl Eismann.