Hokejisté brněnské Komety jeli k poslednímu venkovnímu přípravnému duelu do Bratislavy, kde se utkali se Slovanem. A zápas jim vyšel náramně: byli lepší, vzadu je držel juniorský gólman Kavan a útočníci v modrých dresech si otevřeli střelnici. Brňané si tak odvážejí vysokou výhru 6:2.

Hosté diktovali tempo hry

Kometa před zraky 2017 diváků od začátku diktovala tempo hry. Trenéři Martinec a Modrý postavili do branky osmnáctiletého Jana Kavana, který ale moc práce neměl. Jeho kanadský protějšek Coreau musel být neustále ve střehu. Nebezpečně ho prověřil Kratochvíl, ale puk nad jeho beton nedokázal zvednout. Nápor Brna pokračoval a hosté si vynutili dvě přesilovky, ale nedokázali je zužitkovat. Holík ve dvojnásobné převaze střílel vedle.

Skóre otevřel Zbořil a navýšil je Gazda

Kometa se dočkala v 16. minutě. Nahození Kaňáka se odrazilo na Zbořila, jenž rychlou svižnou střelou překonal gólmana – 0:1. Po necelých dvou minutách se v hojně zaplněném sektoru fanoušků hostů znovu mohlo mávat šálami. Rána Gazdy z mezikruží totiž málem protrhla síť a bylo to 0:2. Slovan toho moc nepřevedl, jistý Kavan všechny střely pochytal.

Gólová přestřelka ve druhé třetině vyzněla pro Kometu

Hosté byli lepší i ve druhé periodě. Letní posila Kohout uklízel v 25. minutě puk do prázdné klece. Další šance pak zahodili Gazda a Ďaloga. Za polovinou duelu hráli domácí dvě přesilovky, vždy za vyloučení Zahradníčka. A v závěru druhé početní výhody udeřili. Kotouč nahodil na Kavana Fominykh a šikovná teč Minárika změnila směr – 1:3. Slovenský snajpr Komety Pospíšil mohl záhy zvýšit, ale trefil jen tyčku. O chvíli později však hráli Brňané další přesilovku. Její dispečer Zbořil našel perfektní přihrávkou právě Pospíšila a bylo to 1:4. Po dvaceti vteřinách však Slovan snížil Törökem na 2:4.

Hosté uzavřeli gólový účet dalšími dvěma zásahy

Poslední třetina nabídla vyrovnaný děj. Úvod sice patřil Slovanu, ale výborný Kavan několik nebezpečných pokusů zlikvidoval. Naopak Brňané po souhře první formace vstřelili pátou branku. Domácí si nepohlídali Holíka, který našel rozjetého Američana Mosese a ten zvýšil na 2:5. Hosté se i nadále bavili, předváděli pohledné kombinace a přidali další krásný gól. Kollár si najel na pravý kruh a parádní ranou do šibenice vymetl pavučinu – 2:6. Kometa tak slaví vysokou výhru v rámci přípravy před startem extraligy. Gólman Kavan si připsal 24 úspěšných zákroků. A v doplňkových nájezdech po zápase nepustil ani branku z pěti pokusů. Za Kometu naopak pálili přesně Zbořil, Flek a Moses.

Byl to kvalitní zápas s dobrým soupeřem

Kouč Komety Jaroslav Modrý upozornil, že Brňané jsou stále v přípravě. „Prvních dvacet minut to mělo tempo, celkově jsme odehráli kvalitní zápas s dobrým soupeřem. Ještě nás čekají dva zápasy, potřebujeme hrát a co nejvíc se sehrát. Vidět hráče v různých herních variantách. Dnes vyšly dvě přesilovky, které se nám povedly pěkně sehrát. Výborně chytal mladý brankář Jan Kavan, který ukázal, že jde v tréninku a v pracovitosti správným směrem. Dal nám šanci, abychom vyhráli,“ řekl trenér.